16. helmikuuta 2018

Testissä uusi mineraalimeikkisarja

Kävin reilu kuukausi sitten Essen kasvohoidossa, jossa tuli puheeksi, että Essen tuotteiden kanssa olisi suositeltavaa käyttää mineraalimeikkejä (nimenomaan luonnonkosmetiikan), jotta ihon ph tasapaino pysyisi optimaalisena. Minulla on muutenkin ollut pidempään hakusessa hyvä luonnonkosmetiikan meikkipohja, sillä jostain syystä ihoni alkoi hylkimään erästä käyttämääni meikkivoidetta ja en ole löytänyt tilalle mitään yhtä hyvää. Olen löytänyt kylläkin todella hyviä ja laadukkaita huulipunia, poskipunia, ripsivärejä ja puutereita, mutta varsinaisen meikkipohjan löytäminen on kyllä yksi iso haaste luonnonkosmetiikan saralla. Vaikka synteettiseltä puolelta löytyisi varmasti hyviä meikkejä, niin en omalla kohdallani halua käyttää niitä. Syitä on monia; ympäristöhaitat, imeytyvyys omaan kehoon, se miten synteettiset aineet vaikuttavat hormonitoiminaamme ja moniin muihin terveydellisiin seikkoihin. Katja Kokko on kirjoittanut ajatuksia herättävän postauksen synteettisen ja luonnonmukaisen kosmetiikan eroista. Kannattaa käydä lukemassa täältä.

Ei olisi voinut parempaan saumaan ajoittua uuden mineraalimeikkisarjan lanseeraus. Nimittäin Savvy Minerals. Oletteko kuulleet? Se on Young Livingin oma meikkisarja, ja täysin luonnonmukainen vieläpä. Meikkisarjasta löytyy mineraalimeikkipohjia, luomivärejä, kulmavärejä,  huulipunia, huulikiiltoja, poskipunia ja erilaisia varjostus- sekä highlightersävyjä. Värimaailma on todella laaja ja sävyjä löytyy jokaiseen makuun. Tilasin itselleni aluksi testiin mineraalimeikkipohjan, poskipunan ja yhden huulipunan. Unohdin  kuitenkin tilata Misting sprayn, joka kiinnittää meikkipohjan paremmin ja tekee siitä peittävämmän. Kerron tässä tarkemmin näistä tuotteista, joita itse olen nyt vajaa kuukauden testannut. 
Mineraalimeikkipohja on pitkäkestoinen ja se on valmistettu laadukkaista, mineraalipohjaisista ainesosista. Sen kerrostettava koostumus sopii läpikuultavaan että peittävään lopputulokseen. Meikkipohja levittyy iholle kauniisti, näyttää luonnolliselta ja häivyttää ihon pieniä virheitä ja epätasaisuuksia. Meikkipohja pysyy paikallaan koko päivän. Meikkipohjan valmistuksessa ei ole käytetty täyteaineita, synteettisiä ainesosia tai parabeeneja, jonka vuoksi se soveltuu myös hyvin herkälle iholle. Tämän kanssa on suositeltavaa käyttää Misting Sprayta, joka kiinnittää mineraalimeikin paremmin iholle ja tekee lopputuloksesta peittävämmän. Ilman Misting Sprayta sain kyllä meikkipohjan levittymään todella hyvin, mutta peittävyys ei ollut riittävä punaisimpiin kohtiin. Tämän vuoksi odotan innolla kunhan saan tuon sprayn vielä kokeiluun, että miten se vaikuttaa lopputulokseen. Olen laittanut ohuen kerroksen meikkivoidetta ja sen päälle tätä mineraalimeikkipohjaa, ja täytyy sanoa että ihoni ei ole minkään meikin kanssa näyttänyt niin sileältä! Minulla on kuitenkin epätasaisuuksia ihossani todella paljon, mutta tämän ansiosta sitä ei huomaa laisinkaan. Valitsin sävyksi cool2, joka sopii hyvin kalpealle iholleni. Cool2 ja warm2 ovat suomalaisille parhaimmat sävyt. 
Poskipunaksi valitsin smashin, joka on todella kiva ja raikas punaisen sävy.  Savvy Minerals poskipuna antaa poskille tervettä hehkua ja korostaa luonnollisia kasvonpiirteitä, sekä tuo syvyyttä kasvoille. Poskipunan mineraalipohjaiset ainesosat on jauhettu erittäin hienoksi jauheeksi, joten sitä on helppo levittää poskille. Poskipunaa on saatavana eri ihonsävyihin sopivissa väreissä. Poskipunat, kuten muutkin Savvy Minerals meikit sopivat herkälle iholle. 
Huulipunaksi valitsin On a whim -sävyn. Sävy on melko lähellä omaa huulten väriä, hieman ehkä tummempi ja kimaltelevampi. Olen käyttänyt tätä ihan arkena, mutta erityisesti illanistujaisiin tämä sopii loistavasti. Seuraavaksi haluan testata Uptown girl -sävyä. Se on vielä intensiivisempi sävy, mutta niin kaunis! Huulipuna liukuu huulille tasaisesti, levittyvyys on erinomainen. Huulipunien luonnolliset, kauniit sävyt antavat huulille juuri oikean märän runsasta väriä, kiiltoa ja täyteläisyyttä. Huulipunat on valmistettu luonnosta johdetuista ainesosista, myös kosteuttavista kasviaineista, eikä niitä ole testattu eläimillä. 

Olen jotenkin aina ajatellut, että mineraalimeikkien käyttö on sotkuista ja aikaa vievää. Oikeasti näiden käyttö on kyllä yhtä helppoa, kuin muidenkin meikkien. Erona on selkeästi imeytyvyys ja pigmentin määrä. Nämä sulautuvat iholle todella hyvin ja pigmentit ovat todella voimakkaita. Se vuoksi on hyvä valita sellaiset sävyt, jotka sopivat omaan ihonväriin. Muutaman vinkin voisin näiden käyttöön antaa. 

1. Ensinnä kannattaa suihkuttaa Misting sprayta siveltimeen, niin että se on selvästi kostea ja tämän jälkeen taputella siveltimeen mineraalimeikkiä. Näin saat paremman peittävyyden. 

2. Jotta meikit pysyisivät mahdollisimman siisteinä, älä poista tarraa purkeissa olevien reikien päältä, vaan tee pienet reiät nuppineulalla tarran läpi. Näin saat annosteltua tuotetta kätevämmin, eikä se myöskään sotke. 

3. Kolmas vinkki; älä jätä meikkejä lasten ulottuville. Meidän 2-vuotias onnistui nappaamaan huulipunani ja meinasi tärvellä sen. Onneksi ehdin juuri väliin, ettei lempihuulipunani tuhoutunut täysin. 
Savvy Minerals meikkejä pääset selailemaan täältäNiitä saa tilattua Young Livingin sivuilta tekemällä itselleen tilin. Tili ei maksa mitään, eikä se velvoita mihinkään. Saat tuotteet 24% edullisemmilla hinnoilla ja tuotteet toimitetaan kotiovelle parissa arkipäivässä. Jos et kuitenkaan halua tehdä tiliä, niin minun kautta voi kysellä tuotteiden saatavuutta. Tästä pääset luomaan itsellesi tilin ja selaamaan hinnastoa yms. tarkemmin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti