26. tammikuuta 2018

Probioottista ihonhoitoa

Monet luonnonkosmetiikkaan hurahtaneet ovat varmasti kuulleet Esse tuotesarjasta. Itse pääsin loppuvuodesta käymään Essen ihanassa kasvohoidossa parturi-kampaamo Jaspiksessa Espoossa, josta myös hankin itselleni kosmetologin suosituksesta Sensitive sarjan tuotteita. Essen tuotteita on kehuttu niin paljon, että olihan se päästävä itsekin testaamaan. 
Esse Organic skincare on luonnonkosmetiikan ecosertifioitu, vegaaninen ja probioottinen hoitolatuotesarja. Essen tuotteet pohjautuvat afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja uusimpaa tieteen läpimurtoon - ihmisen mikrobiomiin. Uusimpien tutkimuksien valossa iho ymmärretään isona ekosysteeminä. Iho on terve kun sen mikrobiomi on vahva ja monimuotoinen. Kun ihon mikrobiomi järkkyy, tuloksena on monia epätasapainotiloja, kuten aknea, rosacea tai ennenaikaista ikääntymistä. Esse pyrkii prebioottien ja probioottien avulla luomaan iholle suotuisan ympäristön, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Porbiootit yleisesti yhdistetään vain suoliston hyvinvointiin, mutta ne vaikuttavat yhtälailla ihon mikrobitasapainoon. Prebiootit puolestaan toimivat ravintona iholle suotuisille mikrobeille. Lyhyesti sanottuna probiootit vaikuttavat iholla parantaen ihon kosteustasapainoa, vähentäen ihoherkkyyttä (esim. punoitus ja kutina), sekä hidastaen ikääntymisen merkkejä.
Essellä on kolme tuotesarjaa; Esse organic, Esse sensitive ja Esse plus. Sensitive sarja, joka on itselläni ollut käytössä, on tarkoitettu nimenomaan vastaamaan herkän ihon ongelmiin. Tavoitteena olisi alentaa herkän ihon oireita noin kolmen kuukauden käytön aikana, jonka jälkeen voi siirtyä Essen normaalilinjan tuotteisiin. Tuotteita käyttäessä ei suositella käyttämään minkään muun tuotemerkin tuotteita (ei edes luonnonkosmetiikan), sillä se vahingoittaa hoitoprosessia häiritsemällä Esse -tuotteiden probioottista vaikutusta. Minun täytyy myöntää, että olen kyllä vaihdellut tuotteita, sillä olen halunnut välillä kokeilla muitakin tuoteuutuuksia. Tarkoituksena olisi kuitenkin nyt keväällä hankkia mineraalimeikkejä (olen löytänyt erään uuden vasta lanseeratun sarjan!) ja käyttää vain ja ainoastaan Essen tuotteita iholla. Esse kosmetologit suosittelevat käyttämään tuotteiden kanssa ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa ja mielellään juurikin mineraalimeikkejä, sillä ne ovat kaikista puhtaimpia, eivätkä vaikuta haittaavasti ihon mikrobitasapainoon. Innolla jään odottamaan vaikutuksia.
Kävin toistamiseen Essen kasvohoidossa nyt tammikuussa ihanan Tarjan luona Espoossa. Tarjalla on oma hoitohuone Kaunis elämä, jossa hän tekee Essen kasvohoitoja, sekä muita ihania kosmetologisia hoitoja, hierontoja, sokerointia ja meikkauksia. Tarja on koulutukseltaan sky- ja ekokosmetologi, sekä luontais- ja ravitsemusneuvoja. Tarjan tekemä kasvohoito oli niin rentouttava, että olin kuin unessa koko hoidon ajan. Minulle tehtiin syväpuhdistava hoito ja mekaaninen huokosten puhdistus. Hoito sisälsi rakeettoman microderm kuorinnan, ihoa rauhoittavan hieronnan, kirkastavan loppunaamion, silmänympärysnaamion, seerumin ja loppuvoiteen. Naamion vaikutusaikana oli rentouttavaa hartioiden hierontaa. Essen tuotteissa mielestäni parasta on tuotteiden tuoksu. Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä ja ne ovat melko mietoja, mutta kuitenkin ihanan raikkaita. Erityisesti Essen kasvovesi on ihana tuote! Kasvohoidon jälkeen iho oli yllättävän tasainen (tämä kun ei ole itsestäänselvyys) ja kuulas. Ihanne olisi, jos pystyisi käymään kerran kuussa kasvohoidossa.

Kasvohoidon jälkeen sain Tarjalta vielä ravitsemusneuvontaa ihonhoitoa ajatellen. Harvoin kosmetologilla käynti on noinkin monipuolinen. Sain todella hyviä ja mielenkiintoisia vinkkejä ihonhoitoon, joita aion myös ottaa käytäntöön. Itselläni ei varsinaista aknea tällä hetkellä ole, mutta epäpuhtauksia löytyy kuitenkin melko paljon. Akneiholle on esimerkiksi suositeltavaa syödä paljon raakoja ja vihreitä kasviksia niiden alkalisoivan vaikutuksen ja kuitujen vuoksi, sillä nämä tukevat kehon puhdistumista. Aamulla kannattaa juoda sitruunavettä (lue lisää täältä) kahvin sijaan. Joillain saattaa iho-oireisiin auttaa gluteeniviljojen ja lehmänmaidon jättäminen pois ruokavaliosta. Myös esimerkiksi omega-rasvahapot on tärkeitä aknen hoidossa. Monesti Omega3 ja Omega6 suhde on epätasapainossa. Tällöin kannattaakin ottaa laadukasta Omega3 purkista, sillä Omega6:sta tulee herkästi jopa liikaa ravinnosta. Maitohappobakteerit ovat yhtälailla tärkeitä, sillä ne tasapainottavat suoliston mikrobikantaa, ja suoliston hyvinvointi näkyy ihon hyvinvointina.
Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen Essen tuotteisiin ja aion ehdottomasti käyttää niitä myös jatkossa. Erityisesti näin talvikuivalle iholleni on tuo Sensitive sarjan kasvovoide ollut todella hyvä. Kasvohoidot ovat tehneet iholleni hyvää ja se on aina hoitojen jälkeen paljon puhtaamman tuntuinen ja silminnähden rauhoittuneempi.


Oletko sinä jo tutustunut Essen tuotteisiin tai kasvohoitoihin?

Kaunis elämä -hoitolasta saa nyt tutustumistarjouksena -15% alennusta  kaikista kasvohoidoista 28.2.2018 saakka. Eli nyt viimeistään kannattaa käydä testaamassa Essen kasvohoito, jos et ole vielä ennättänyt käydä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti