29. tammikuuta 2018

Poke bowl kasviksista

Käsittääkseni alkuperäinen Poke bowl valmistetaan lohesta lisukkeineen. Itse olen soveltanut ohjetta kasvissyöjälle sopivaksi ja tästä onkin tullut yksi vakioruoistani viime aikoina. Monesti kiireisessä arjessa ei ehdi valmistamaan mitään monimutkaista. Silloin onkin ihanaa kun voit vain heitellä eri aineksia lautaselle ja nauttia ne ilman sen kummempia esivalmisteluja. Lisäksi rakastan värikkäitä annoksia! Tähän annokseen olisin halunnut tehdä lisäksi kastikkeen tahinista, mutta ikävä kyllä se oli päässyt loppumaan. Laitoin sen tilalta oliiviöljyä sekaan. Vaihtelen Poke bowlin sisältöä jääkaapin ainesten ja oman fiiliksen mukaan. Varioida voi loputtomiin. Itse tykkään sekoitella kylmiä ja kuumia ainesosia. Oikein kylmänä pakkaspäivänä tämä on kuitenkin ihana nauttia lämpimänä. 




Kasvis-poke bowl

kurkkua
hernemaissipaprikaa
riisinuudelia
lehtikaalia
cashewpähkinöitä
oliiviöljyä
(muita vaihtoehtoja: avokadoa, quinoaa, bulguria, riisiä, erilaisia kasviksia höyrytettynä, wokkivihanneksia)

Siivuta kurkku pituussuunnassa juustohöylällä ja kääri rullalle. Keitä riisinuudelit. Lämmitä hernamaissipaperika. Paista lehtikaali pannulla mahdollisimman rapeaksi. Laita lehtikaalin sekaan hieman suolaa ja valkosipulijauhetta lopuksi. Asettele kaikki ainekset kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä. Nauti mahdollisimman nopeasti.

Tahinikastike

1 dl tahinia
0,5dl oliiviöljyä
0,5dl sitruunamehua
2dl vettä (tai kunnes kastike on sopivan paksuista)
suolaa

Sekoita kaikki Tahinin ainekset keskenään.



Millä kombolla sinä olet valmistanut Poke bowlia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti