16. tammikuuta 2018

Onko meikkaaminen turhamaista?

Tiedän, että on monia ihmisiä, jotka kokevat meikkaamisen turhamaisuutena tai itsensä peittelemisenä. On kuitenkin myös paljon ihmisiä, jotka rakastavat meikkejä ja meikkaamista. He osaavat meikata siten, että meikki korostaa heidän parhaita puoliaan ja pieni ehostus kasvoilla saa myös monet tuntemaan olonsa itsevarmaksi. Itse meikkaan lähinnä sen vuoksi, että haluan näyttää huolitellulta. En myöskään omista täydellisen tasaista ihoa, vaan hyvin laikukkaan ja epätasaisen ihon. Tämän vuoksi en halua kulkea meikittä ihmisten ilmoilla. Minulle on esimerkiksi todella kova pala mennä kasvohoitoon, sillä koen edelleenkin hieman häpeää oman ihoni vuoksi, vaikka tiedän ettei pitäisi. Pyrin hoitamaan ihoani parhaalla mahdollisella tavalla; huolellisella puhdistuksella, säännöllisillä kasvohoidoilla/-naamioilla, sekä ihon kuorinnalla ja kosteuttavilla voiteilla.  Haluan käyttää pääosin vain luonnonkosmetiikkaa iholleni, sillä koen, että luonnonkosmetiikka on ympäristöystävällisempi valinta, se ei kerrytä haitallisia kemikaaleja kehoon ja se sisältää useimmiten synteettistä kosmetiikkaa enemmän hoitavia ainesosia. 
Omiin arkimeikkihini kuuluu meikkivoide, puuteri, ripsiväri ja kulmakynä. Silloin kun haluan panostaa meikkaamiseen laitan myös luomiväriä, poskipunaa ja huulipunaa. Luomiväreissä suosin maanläheisiä sävyjä, sillä en vain koe liian värikkäitä sävyjä omikseni. Huulipunia käytän joko selvästi tummemmanpunaisina sävyinä tai sitten vaaleampia, jotka ovat hyvin lähellä huulten omaa sävyä. Olisi ihana oppia ammatilaisen ohjein meikkaamaan esimerkiksi käyttämällä meikissä hyväksi varjostuksia ja erilaisia korostusvärejä, sekä oppia häivyttämään luomiväri ja poskipuna oikein. Nämä kun ovat vielä hieman hakusessa.

Käyttämäni luonnonkosmetiikan merkit vaihtelevat laidasta laitaan. Käytän tällä hetkellä paljon Bohoa, Avrilia sekä Laveraa. Sain Nudgelta blogiyhteistyönä itselleni testiin muutamia Bohon tuotteita sekä RMS värittömän puuterin. Bohon tuotteissa minua viehättää erityisesti ekologisesti valmistetut pakkaukset, joissa pakkausjäte on minimoitu korvaamalla muovia kartongilla. Bohon meikeissä on myös todella vahva väripigmentti. Esimerkiksi huulipunien sävyt ovat todella voimakkaan punaisia ja luomiväreistä tulee kunnolla väriä. Olen joskus ostanut luomivärejä eräältä toiselta valmistajalta ja tuntui, että väriä sai laittaa monta kerrosta ennen kuin se edes näkyi iholla. Boholta löytyy myös ihania kynsilakkoja monissa eri sävyissä, joista itselläni löytyykin jo perus punainen. 

Yksi ehdoton suosikkituote ja samalla itselleni täysin uusi tuote oli Bohon punaisuuden neutralisoija. Olen monesti miettinut auttaisikohan tuommoinen vihreä sävy taittamaan punakat kohdat kasvoista piiloon, mutta en vain ole saanut aikaiseksi hankkia tuota vihreää peitesävyä. Peitevoide on puikkomaisessa pakkauksessa, mutta tuote levittyy silti voidemaisesti iholle. Ohjeissa suositellaan laittamaan peitevärin päälle puuteria värin kiinnittämiseksi, mutta itse olen kyllä laittanut voidemaista meikkivoidetta ja se toimii oikein hyvin niinkin. Ihosta tulee todella paljon tasaisempi. Välillä innostuin laittamaan vähän runsaammin peiteainetta ja silloin vihertävä sävy näkyi hieman meikkivoiteen alta, ja se ei kyllä ole tämän tarkoitus. Eli maltti on valttia tämänkin käytössä. Tätä käytän nykyisin päivittäin meikkipohjan alla. 
RMS beautylta sain kokeiluun värittömän puuterin. Ihon sävy vaihtelee vuodenaikojen mukaan, joten mielestäni on helpointa jos puuteri on sävytön. Näin ollen sitä voi käyttää läpi vuoden. RMS puuteri on todella hienojakoista, valkoista jauhoa, joka jättää ihon silkin pehmeäksi ja mattapintaiseksi. En tykkää käyttää puuteria tolkuttomia määriä, vaan laitankin sitä usein vain t-alueelle, jossa on eniten kiiltoa, ja joka rasvoittuu päivän aikana. Itselläni on näin talvisin todella pintakuiva iho ja olen huomannut puuteria käyttäessäni, että sitä jää helposti kuivimpiin kohtiin, itselläni lähinnä nenän alueelle. Sen vuoksi suosittelen huolellista ihon pohjustusta ennen puuterin levittämistä. Oma ihoni ainakin tarvitsee talveksi todella täyteläisen ja paksuhkon kasvovoiteen. 

Olin tuossa viikko sitten Berliinin matkalla ja löysin sieltä todella edullisen luonnonkosmetiikka brändin, jota ei Suomessa ole. Olin ihan fiiliksissä ja ostinkin muutamia heidän tuotteitaan. Kotona niitä testailessani huomasin, ettei ne kyllä yhtään toimineet ihollani. Kankkulan kaivoon meni nekin rahat. Eli ehkä vain pitäydyn näissä tutuissa ja turvallisissa merkeissä. 


    *tuotteet saatu Nudgelta


Mikäli sinua kiinnostaisi kokeilla Bohoa tai RMS meikkejä, niin Nudge tarjoaa nyt -15% alennuksen kaikista heidän valikoimissaan olevista Bohon ja RMS:n tuotteista. Tarjous on voimassa 31.1.2018 asti ja sen saa koodilla NUDGEJEE18. 


 Onko sinulla jokin suosikki luonnonkosmetiikan tuote, josta et luovu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti