1. tammikuuta 2018

Miksi vuoden vaihtumisella on meille niin suuri merkitys?

Tuntuu hassulta ajatukselta, että aina kun vuosi vaihtuu, niin ikään kuin alkaisi uusi aikakausi elämässä. Periaatteessahan vuoden vaihtuminen ei välttämättä muuta mitään. Ihmiset jotka käyvät töissä, jatkavat samaa työtä. Lapset menevät loman jälkeen kouluihin ja päiväkoteihin. Opiskelijoilla jatkuvat opinnot normaalisti. Jos tarkemmin ajattelee, niin ehkä enemmän muutoksia ihmisten elämässä tapahtuu kesän ja syyslukukauden alkaessa; uusi työ, uudet opinnot, uusi hoitopaikka, paluu pitkältä lomalta arkeen. En tiedä, onko uuden vuoden vaihtumisessa jotain maagista taikaa vai mitä (taitaa ennemmin olla pääkopasta kiinni), mutta suurimmalle osalle ihmisistä kuitenkin vuoden vaihtuminen merkitsee todella jotain. Ehkä vuoden vaihtuminen tuo tietynlaista turvaa siihen, että tästä vuodesta tulisi vieläkin parempi. Lisäksi niille, joilla on tapana tehdä itselleen uuden vuoden lupauksia, vuoden vaihtuminen toimii tsempparina, joka puskee kohti niitä omia tavoitteita. Todellisuudessahan se on vain oman päämme sisäinen ajatus, että vuosi vaihtuu ja alkaa uusi parempi, terveellisempi, onnellisempi, urheilullisempi tai minkälainen vain arki. Vaikka itse en varsinaisia uuden vuoden lupauksia teekään, niin kuulun silti tuohon koulukuntaan, jolle vuoden vaihtumisella on todella merkitystä. Mielestäni on hienoa, että ihmisillä on erilaisia tavoitteita, oli ne sitten pieniä tai suuria. Tämä kertoo vain siitä, että olemme valmiit tekemään töitä sen eteen, että saisimme nauttia elämästä täysillä. Koska elämä on ainutkertaista, niin juuri sen takia haluan omalta osaltani vaikuttaa  elämisen laatuun, tekemällä sellaisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat elämästä nauttimisen täysillä. Maailmassa on niin paljon asioita, joita olisi ihana toteuttaa ja ajatus siitä, että mikään ei estä meitä toteuttamasta unelmiamme on mieletön. Totta kai jotkut haaveet saavat jäädäkin haaveiksi. Kuitenkin unelmia kohti pyrkiminen tekee ainakin minun mielestäni elämästä paljon paljon mielekkäämpää ja jännittävämpää. Elämäntilanteista riippuen aina ei ole mahdollista toteuttaa itseään siten kuin toivoisi. Uskon kuitenkin, että jossain vaiheessa tulee hetki tai tilanne, jolloin se on meille mahdollista. Pitää vain osata oikealla hetkellä tehdä niitä päätöksiä, jotka vievät meitä eteenpäin. 
Itselläni mennyt vuosi on ollut melkoista itsetutkiskelun aikaa. Olen joutunut todella pohtimaan mitä haluan tulevaisuudelta, ja missä näen itseni esimerkiksi viiden vuoden kuluttua. Nautin oikeasti yllättävän pitkään kotiäitiydestä ja minusta tuntuikin, että haluan viimeisen lapsemme kohdalla olla kotona mahdollisimman pitkään. Kuitenkin vähitellen minusta alkoi tuntumaan ahdistavalta. Tuntui, että tarvitsen elämään jotain muutakin. En vain heti tiennyt mitä ja sen vuoksi päätin jatkaa kotiäitinä olemista vuoden loppuun asti. Vähitellen syksyn mittaan alkoi visio mielessäni kirkastua. On ollut  ihana löytää ne omat jutut ja asiat, joita haluaa tulevaisuudessa tehdä. Hyvinvointi on ollut minulle todella tärkeänä osana arkea pitkään ja sillä linjalla haluan jatkaa. Haluan auttaa ammatikseni ihmisiä voimaan mahdollisimman hyvin ja luonnonmukaisuus on aina plussaa. Toki sairaanhoitajan työssä saan myös hoitaa ihmisiä. Kuitenkaan sairaiden ihmisten lääkitseminen ja hoitaminen ei silti ole sama asia kuin kokonaisvaltainen hyvinvoinnista huolehtiminen, jonka koen olevan vielä enemmän se oma juttuni. Jatkan edelleen sairaanhoitajan töitä osa-aikaisesti, mutta seuraavan vuoden pyhitän ennen kaikkea hyvinvoinnille. Lähden opiskelemaan hyvinvointialaa, jatkan eteeristen öljyjen parissa, huolehdin omasta hyvinvoinnista ja haluan kehittää itseäni mahdollisimman paljon. Tiedän, että jaksan paljon paremmin kotona lasten kanssa kun voin vastapainoksi toteuttaa itseäni.  
Blogin sisältö tulee jatkumaan edelleen hyvinvointipainotteisena. Ajattelin koota tänne myös ajatuksia opintoihini liittyen, sekä tietenkin oppimiani asioita. Alkuvuodesta tiedossa luonnonkosmetiikkaan ja hyvinvointipalveluihin liittyviä postauksia.  Kun perustin blogini, ajattelin etten kirjoittelisi juurikaan pohdintoja omasta arjesta tai elämästä yleisesti, mutta kuinkas kävikään. Niitä on ollut aika paljonkin, ja tulee olemaan jatkossakin. Haluan, että blogini on mahdollisimman paljon omannäköinen, aito ja sisältää juuri sellaisia asioita,  jotka ovat itselleni tärkeitä ja joita arvostan. Minulle merkitsee myös todella paljon, jos kirjoitukset koskettavat teitä lukijoita ja saisitte niistä jotain irti. Otan mielelläni vastaan palautteita ja kehitysideoita blogiini liittyen. Postausaiheita saa myös ehdotella ja pyrin niitä toteuttamaan, mikäli ne sopivat blogini aihepiiriin. 

Näillä saatesanoilla toivotan ihanaa alkanutta vuotta teille! Meillä vielä pääosin lomaillaan tämä viikko ja loppuviikoksi lähden vielä ulkomaille reissuun. Ensi viikolla sitten alkaa virallisesti uusi arki meidän perheessä. Ihanaa ja jännittävää. Seuraa Facebookissa.

Seuraa Instagramissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti