7. joulukuuta 2017

Ihonhoitorutiinit ja uusien tuotteiden testailua

Välillä sitä oikein hävettää, kuinka uusavuttomaksi itsensä tuntee kuunnellessaan kauneudenhoitoalan ammattilaisia. Tuntuu, ettei oikeasti tiedä mistään mitään tai sitten saat tietää vuosien jälkeen, että oletkin hoitanut ihoasi "väärin". Toisaaltaan pitää muistaa olla armollinen itselleen, sillä välillä tuntuu, että joka tuutista tulee toinen toistaan erilaisempia ihonhoitoon liittyviä ohjeita. Pitäisi vain osata valita se kultainen keskitie. Itse myönnän olevani markkinoinnin uhri ja ostan välillä tuotteita, koska niitä on kehuttu sosiaalisessa mediassa. Läheskään aina tuotteet eivät ole vastanneet odotuksia.
Kaikilla ihmisillä on varmasti hieman toisistaan poikkeavat ihonhoitorutiinit. Minulla on kavereita, jotka ovat käyttäneet vuosia yhtä ja samaa perusrasvaa ja heidän ihonsa on loistokunnossa. Lisäksi minulla on eräs ystävä, joka ei käytä kasvorasvaa ollenkaan, ja siitä huolimatta hänen ihonsa voi erittäin hyvin. Toiset ystävistäni ovat sellaisia, että he käyttävät muutamaa luottotuotetta, eivätkä luovu niistä mistään hinnasta. Itse puolestaan kuulun siihen ryhmään, joka mieluusti testailee uusia tuotteita ja valikoi ne parhaimmat käyttöön. Tykkään vaihdella tuotteita ihonhoidossa. Lisäksi ihonhoitotuotteissa tapahtuu jatkuvasti kehitystä, joten se mikä toimi vuonna nakki, ei toimi välttämättä nykypäivänä enää yhtä hyvin. Tosin liika vaihtelu ei tietenkään ole hyväksi iholle, sillä joidenkin tuotteiden vaikutukset näkee vasta pidemmän ajan käytön jälkeen. Pyrinkin käyttämään samaa tuotetta vähintään kaksi viikkoa, ennen kuin testaan uutta.
Moni kokee silmänympärysvoiteet, seerumit, yö- ja päivävoiteet jopa turhamaisiksi tuotteiksi, joiden käyttö vie sekä aikaa että rahaa. Jos iho voi hyvin pelkällä saippuapesulla, niin ei siinä mitään. Omalle iholleni tämä ei kuitenkaan toimi ja koen, että ihoni tarvitsee erityisen tehokasta kosteutusta, kuitenkaan ihohuokosia tukkimatta. Kookosöljy oli esimerkiksi tuote, jota yhdessä vaiheessa käytin pitkään kunnes ystäväni vinkkasi, että se juurikin saattaa tukkia ihohuokosia. Olin vain lukenut netistä hehkutuksia siitä, kuinka hyvää kookosöljy on iholle. Kuitenkaan se ei ole akneiholle paras. Toinen tekemäni virhe, on ollut käyttää liian kuivattavia tuotteita akneiholle. Monet vaahtoavat puhdistusaineet nimittäin puhdistavat ihon luonnollisia rasvoja ja näin ollen vahingoittavat ihon tasapainoa. Iho saattaa ärsyyntyä myös alkoholi- ja vesipohjaisista puhdistusaineista. Parempi vaihtoehto olisikin rasvapohjaiset puhdistusaineet. Terveen ihon pH on hapan ja keho pyrkiikin pitämään sen happamana. Kun ihon pH nousee, maitohapon tuotanto hidastuu, mikrobilajien monimuotoisuus häiriintyy ja haitalliset mikrobit pääsevät asettuman ihoon. Tämä altistaa erilaisille iho-ongelmille, kuten atooppiselle ihottumalle, aknelle ja rosacealle. Lisäksi kollageeni- ja elastiinisäikeet vahingoittuvat ja iho voi ikääntyä ennenaikaisesti. Itselläni esimerkiksi on aknen vuoksi iho varmasti ikäistäni huonommassa kunnossa. En ole kuitenkaan menettänyt toivoani sen suhteen vaan uskon, että oikeilla tuotteilla ihosta voi saada elastisemman ja elinvoimaisemman. 

Iho reagoi niin eri tavoin eri tuotteisiin, että on mahdotonta antaa yleispätevää vinkkiä, mikä tuote sopisi kaikille. Voinkin mielihyvin suositella tiettyjä tuotteita, jotka olen kokenut vain ja ainoastaan omalle iholleni todella hyviksi ja laadukkaiksi. Olen joskus ostanut sosiaalisessa mediassa hehkutettuja tuotteita, jotka eivät todellakaan toimineet omalla ihollani odotusten mukaisesti. Tuli tunne, että onko minua nyt viilattu linssiin. Todellisuudessa nämä ovat yksinkertaisesti vain olleet vääriä tuotteita ihotyypilleni. On kuitenkin ihanaa kun vihdoin on alkanut löytämään todella hyviä tuotteita, jotka vastaavat ihoni tarpeisiin. Mulla on oikeasti todella haastava iho. En tiedä onko tämä sekaiho vai mikä, mutta ihoni on ensinnäkin todella pintakuiva. Tietyistä kohti ihoni jopa halkeilee tai hilseilee kuivuuden vuoksi. Kuitenkin ihoni on myös rasvoittuva ja alkaa ikävästi kiiltelemään päivän mittaan. Saan myös herkästi näppyjä, varsinkin jos tuote on yhtään tukkiva. Nenässä ja leuassa on  paljon mustapäitä, ihohuokoset ovat suurehkot ja mitähän vielä. Tähän komboon kun yrittää etsiä sopivia tuotteita, niin voi morjens. Siinä on vierähtänyt kuukausi jos toinenkin kun olen testaillut eränäisiä vaihtoehtoja.
Sain testiin Olivia Kleinin hoitonesteen ja puhdistusaineen. Olivia Kleinin tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja sisältävät pääasiassa luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia. Hydra Spray Toner on hoitoneste, joka on tarkoitettu hillitsemään pintakuivuudesta johtuvaa kutinaa ja hilseilyä sekä päivittäiseen käyttöön ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja pehmeyttä. Tuote sisältää runsaasti aloe veran lehtimehua ja ruusunkukkavettä, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja rauhoittaa kuivaa ärtynyttä ihoa. Hoitonesteet ovat ihoa raikastavia hoitotiivisteitä, jotka toimivat kevyinä kosteusemulsioina voiteiden sijaan. Toisin kuin kasvovedet, ne ovat tarkoitettu iholle sumutettaviksi ja jätettäviksi. Pyrin laittamaan seerumin mahdollisimman pian hoitonesteen suihkuttamisen jälkeen, jotta se imeytyisi tehokkaasti. Onneksi sain tämänkin tuotteen käytön suhteen asiantuntevaa opastusta Twistben Katilta. Muutoin olisin varmaan levittänyt tuotetta vanulapuilla kasvoille. Suihkuttaminen on oikeastaan ihanan virkistävää ja lisäksi säästää vanulappujen käyttöä. 
Olivia Kleinin Cream & Wash on täyteläinen pesu- ja hoitovoide, joka on kehitetty erityisesti atooppiselle, kuivalle ja karstaiselle sekä erittäin herkistyneelle iholle. Koostumuksensa ansiosta Cream & Wash soveltuu erinomaisesti vedettömään ihonpuhdistukseen sekä voidenaamioksi kovettumien, ihottumien ja kuivan hiuspohjan hoidossa. Pesuvoide poistaa tehokkaasti meikin jättämättä iholle rasvaista kalvoa. Pesuvoiteen sisältämät aloe veran lehtimehu, kookosöljy ja kasviperäinen glyseriini tuovat iholle pehmeyttä ja kosteutta puhdistuksen yhteydessä. Tämä on ensimmäinen voidemainen kasvojen puhdistustuotteeni ja olin alkuun hieman varuillani ja skeptinen. Lähinnä mietin, jäisikö iho rasvaisen tuntuiseksi ja poistaako tuote meikin tarpeeksi tehokkaasti. Tämä on kuitenkin osoittautunut käytössä erittäin hyväksi putsariksi pintakuivalle iholleni. Suihkun jälkeen ihoa ei kiristä lainkaan, vaan se tuntuu päinvastoin pehmeältä. Perusmeikin tällä saa ihan hyvin poistettua. Ainoastaan ripsiväriä joutuu hieman kovemmin putsailla, jollei halua näyttää pandakarhulle. Olen myös huomannut, että paremman lopputuloksen saamiseksi tätä kannattaa käyttää kuivalle iholle ja vasta sen jälkeen kastella kasvot suihkun alla.  Ja mikä parasta (ja turhamaisinta) niin nämä pullot ovat omaan silmääni todella kauniit ja näitä kelpaa pitää näkösällä. Pidän kosmetiikkatuotteissa yksinkertaisesta ulkoasusta ja vaaleasta värimaailmasta, vaikka sillä nyt ei mitään merkitystä tuotteen toimivuuden kannalta olekaan.
Balm Balmin ruusunmarjaseerumi on tähän asti testaamistani seerumeista varmaan paras. Tämä on todella täyteläinen, joten en suosittele tuotetta välttämättä ainakaan päiväkäyttöön, jos sinulla on normaali iho, etkä kärsi kuivuudesta. Yleensä laitan seerumin päälle vielä päivä- tai yövoiteen, mutta tämän lisäksi en tarvitse mitään. Tuote tuoksuu ihanan hennosti ruusulle ja se on todella riittoisaa. Pari tippaa riittää kosteuttamaan koko kasvot. Olen kokenut tämän myös rauhoittavan punakkaa ja herkkää ihoani. Seerumi on valmistettu laadukkaista luomuöljyistä ja se onkin 100% luomua. Tämä on yksi TwistBe verkkokaupan bestsellereistä, enkä yhtään ihmettele. Seerumi sisältää runsasravinteisia ruusunmarja-, jojoba- ja purasruohoöljyjä sekä olibaanihartsin, kurjenpolven, palmarosan, katajan ja mandariinin eteerisiä öljyjä. Seerumi ravitsee ja hoitaa ihoa tehokkaasti antaen sen hengittää. Ruusunmarja on yksi upeimmista antioksidanttipitoisista öljyistä, jolla on kyky imeytyä syvälle ihoon tehokkaasti ihoa ravitsemaan. Jojobaöljy puolestaan muistuttaa hyvin paljon ihon omaa talia ja tasapainottaa siten ihon omaa talintuotantoa. Purasruoho on yksi parhaimmista hyvien rasvahappojen lähteistä, joka auttaa ihoa pysymään sileänä ja pehmeänä. Purasruoho sisältää runsaasti antioksidantteja ja hillitsee tulehduksia. Näiden kolmen öljyn kombo on todellinen tehopakkaus. Usein seerumit ovat hintatasoltaan selkeästi muita rasvoja kalliimpia. Tämä on kuitenkin todella edullinen laatuunsa nähden! Seerumia saa tilattua TwistBen verkkokaupasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti