27. joulukuuta 2017

Ajatukset vuodenvaihteessa

Ajattelin ensin, ettei minulla ole mikään kiire tänne blogin puolelle päivittelemään kuulumisia. Jotenkin tuntui silti, että pakko päästä vähän kirjoittelemaan, sillä tuntuu että viime päivät ovat menneet sellaisessa laiskiaista muistuttavassa olotilassa. Eli tekee hyvää päästä tekemään välillä vähän muutakin. Tämä oli jo toinen joulu omalla perheellä ja edelleen olen sitä mieltä, että parasta ikinä, joten tämä perinne jatkukoon. Tykkään kyllä käydä tapaamassa sukulaisia ja ystäviä, mutta jotenkin aattona koen, että on todella ihanaa olla ihan vain omalla perheellä. Se on kaikista stressittömintä, sillä omalla perheellä joulusta voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa. Joulupäivänä ja Tapaninpäivänä käymme yleensä kyläilemässä. 
Tämä kolmen päivän löhöäminen ja herkuttelu on tehnyt tehtävänsä ja oikeastaan odotin jo innolla ensimmäistä arkipäivää, sillä nyt voi tehdä ihan tavallista kotiruokaa ja muutenkin palvelut pyörivät normaalisti. Ainiin, ja pääsen pitkästä aikaa myös joogaamaan. Lenkilläkin oli pakko päästä käymään, jotta saisi vähän raitista ilmaa. Vaikka tästä joulusta ei valkeata tullut, niin se ei oikeastaan edes haitannut. Toivotaan kuitenkin, että saisimme lunta vielä tänne eteläänkin tänä talvena. Kyllä se valkoinen lumi on vain niin kaunista ja piristää kummasti.  
Nyt kun joulunpyhät ovat ohitse on ainakin itselläni jo ajatukset uudessa vuodessa. Vuosi vaihtuu rakkaimpien ystävien kanssa iltaa viettäen. Itselleni niinkään itse uusi vuosi ei ole juhlana merkittävä, mutta tottakai sitä on mukava juhlistaa itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Tämä uusi vuosi on minulle siinä mielessä tärkeä, että ensi vuonna alkaa uudenlainen arki ja odotan sitä jo kuin kuuta nousevaa. Lapset menevät päivähoitoon, itse lähden osa-aikatöihin ja opiskelemaan. Minulla on myös enemmän aikaa blogille, sekä omille harrastuksille, eikä se vie aikaa muulta perheeltä. Ihan parasta. Vuoden vaihteen jälkeen lähden muutaman päivän lomalle Berliiniin. Lisäksi alkuvuodesta on tiedossa mukavia yhteistyökuvioita blogin tiimoilta. Ei voisi paremmin uutta vuotta aloittaa. 
Mietin, että olisin tehnyt tällä viikolla postauksen uuden vuoden lupauksien tekemisestä. Päädyin kuitenkin siihen, etten taida tänä vuonna tehdä erityisiä lupauksia. Tiedän, että toisille uuden vuoden lupauksien tekeminen toimii eräänlaisena kimmokkeena. Itse en jotenkin tykkää tehdä pakollisia lupauksia ja ikään kuin "paineen alla" yrittää sitten noudattaa niitä. Periaatteessa itselleen voi asettaa tiettyjä tavoitteita vaikka eri kuukausille tai jopa eri viikoille. Koen sen ehkä enemmän mielekkäämmäksi tavaksi ottaa itseäni niskasta kiinni. Olen myös huomannut, että suurpiirteiset tavoitteet tuskin tulevat toteutumaan (lupaan urheilla enemmän, lupaan olla parempi äiti lapsilleni, lupaan huomioida aviomiestäni enemmän). Tavoitteet olisikin parempi pilkkoa pienempiin osiin, ja siten päästä askel askeleelta kohti päämäärää. Esimerkiksi itse mietin, että haluaisin opetella valmistamaan monipuolisempia kasvisruokia, mieluiten vegaanisena. Tavoitteeksi voisin ottaa, että kokeilen vähintään yhtä tai kahta uutta ruokaa kuukaudessa. Tietenkin, jos intoa löytyy niin vaikka kerran viikossakin. Lisäksi ajattelin osallistua kasvisruokakurssille keväällä. Syksyllä ostamassani Hyvän Mielen Vuosi -kirjassa on muuten viikkokohtaiset tavoitteet, joita voi itselleen asettaa. Itse en ole muistanut kyllä joka viikko asettaa tavoitteita itselleni, mutta kuukausikohtaiset tavoitteet voisivat toimia sen sijaan paremmin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, mikä on se itselleen toimivin tapa. 
Haluan vielä ennen vuoden vaihdetta kiittää teitä lukijoita järjestämällä arvonnan. Arvontapaketti littyy hyvinvointiin. Sen enempää en vielä paljasta. Varsinainen arvonta tapahtuu tosin Facebookin puolella, mutta laitan tänne blogin puolellekin tietoja arvonnasta. Onko sinulla tapana tehdä uuden vuoden lupauksia, vai asetatko itsellesi tavoitteita silloin kun itse haluat? 2 kommenttia:

 1. En yleensä tee uuden vuoden lupauksia, koska tavoitteet muuttuvat vuoden kuluessa. Muutenkaan en koe itselleni parhaaksi tavaksi tehdä isoja lupauksia. Jos niiden pitäminen ei onnistu aiheutuu pahaa mieltä.

  Harmi, kun arvonta on vain Facebookissa. Itse, kun en ole luonut tiliä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni vähän sama homma, että isot lupaukset ei onnistu koskaan. Hmmm voi harmi, ettet ole fb:ssä. Blogin puolelle tulee varmasti arvontoja mutta tämä on valitettavasti nyt vain fb:ssä oleville. Kiitos kommentistasi ❤️

   Poista