6. marraskuuta 2017

Terveellisemmät Snickers -patukat

Olin melkein unohtanut nämä ihanat välipala/jälkiruokaherkut, joita tein muistaakseni kesällä. Nämä patukat ovat aivan täydellisiä! Terveelliset Snickers -patukat ovat todella suklaisia ja makeita. Vie kielen mennessään, varokaa vain! Mietinkin tuossa taannoin keittiön laatikoita siivotessani, että miksi mulla on kaksi pussia mantelijauhoja. En muistanut, mitä varten olin niitä ostanut. Taitaa kuitenkin tästä reseptistä löytyä vastaus. Suoraan sanottuna olin jo unohtanut nämä ihanuudet. Näitä on pakko tehdä as soon as possible. 

Jos joku muuten kauhistelee raakaleivonnaisten erilaisia ainesosia ja pitkältä tuntuvaa ainesosaluetteloa, niin ymmärrän täysin. Alkuun voi mennä paljonkin rahaa kun ostelee kaikenmaailman jauheita, pähkinöitä, öljyjä jne. Mutta kun on saanut kasaan sopivan monipuolisen valikoiman, niin voin luvata, että jatkossa leipominen on paljon helpompaa! Ainesosat säilyvät pitkään, osa tuotteista kestää jopa yli vuoden, sillä niitä käytetään niin vähän. Itselläni ehkä eniten kuluu kookosöljyä, hunajaa/siirappia ja pähkinöitä. Riippuu tietenkin paljon myös siitä, minkä tyyppisiä raakaherkkuja tykkää valmistaa. Minua houkuttaisi kokeilla pähkinättömiä herkkuja myös. Bongasinkin erään raakapallero -ohjeen netistä, jota minun pitäisikin testata lähiaikoina. 


Kuvan patukat eivät ole Snickers patukoita (en löytänyt kuvia niistä), vaan aiemmin tekemiäni välipalapatukoita, joiden ohjeen olen hukannut.

On ihanaa kun voi jatkuvan pullan mutustamisen sijaan nauttia silloin tällöin hyvinkin makeita, ravintorikkaita ja täyteläisiä herkkuja. Sokerikoukusta pääsin eroon oikeastaan raakaleivonnaisten avulla. Tai siis... kyllä edelleenkin nautin kylässä hyvillä mielin siitä, mitä on tarjolla ja syön myös karkkeja kerran viikossa. Omalla vapaa-ajalla pyrin kuitenkin välttämään valkoista sokeria ja siitä tehtyjä makeita leivonnaisia. Olen löytänyt esimerkiksi todella hyvän pannarireseptin, joka on gluteeniton ja sokeriton. Tai itseasiassa.... löysin ja hukkasin kyseisen reseptin. Muistelen, että ohjeeseen tuli banaania ja makeutuksena toimi vaniljajauhe. Joskus myös otin netistä summassa terveellisen pannukakun ohjeen ja lopputuloksena oli, että se jäi kiinni leivinpaperiin, eikä irronnut sitten millään. Lettuja olen myös onnistunut tekemään terveellisempinä versioina (ilman kanamunaa, valkoisia jauhoja ja sokeria). Nämä ovat semmoisia lapsiperheen herkkuja, joita silloin tällöin tulee tehtyä, joten mielestäni on todella hyvä lastenkin kannalta tarjota heille hieman terveellisemmät versiot. Meidän lapset eivät ainakaan ole eroa huomanneet. Hillon olemme tehneet niin, että muusataan vain vadelmia ja banaani haarukalla. Todella hyvää! 



Snickers -patukoiden ohje:

Pohja
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl hunajaa (vegaaninen versio agavesiirapilla)
  • 2 rkl kookos- tai mantelijauhoa

Täyte
  • 8 pehmeää medjool-taatelia, kivet poistettu (tai vaihtoehtoisesti 12 tavallista taatelia vartti kuumassa vedessä liotettuna ja valutettuna)
  • 1rkl vettä
  • ripaus laadukasta suolaa
  • ripaus vaniljaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • n. kourallinen maapähkinöitä
Kuorrute
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • 2 rkl raakahunajaa
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
Aloita valmistamalla pohja. Mittaa pähkinävoi ja hunaja kulhoon ja lämmitä hetki mikrossa, jos ainekset tuntuvat kovilta. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Levitä pala leivinpaperia vuoalle ja kaavi seos sen päälle suorakulman muotoon. Laita pakastumaan.
Valmista seuraavaksi täyte. Laita kaikki ainekset paitsi maapähkinät tehosekoittimeen ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi, karamellimaiseksi seokseksi. Levitä täyte tasaisesti viilentyneen pohjan päälle ja painele maapähkinöitä täytteen pinnalle sattumiksi. Mikäli pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voit lisätä ripauksen suolaa maapähkinöiden päälle. Pakasta vähintään pari tuntia.
Kun snickers on kovettunut ota levy pakastimesta ja siivuta se muutamaksi patukaksi tai pienemmiksi neliöiksi, ihan miten itse haluat. Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi ja valele Snickersisi suklaakuorrutteella kauttaaltaan. Veistä kannattaa tässäkin käyttää apuna. Pakasta taas niin, että kuorrute kovettuu. Nauti koko pellillinen yksin tai tarjoa kaverillekin palanen <3 (ohje täältä Feel Good Kitchen blogista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti