17. marraskuuta 2017

Raikkaita tuoksuja arkeen

"Kauhulla" muistelen, kuinka omistin nuorena tyttönä hirveät määrät erilaisia hajuvesiä, joiden tuoksut olivat todella voimakkaita, makeita ja esanssisia. Niitä sitten suihkuteltiin vaatteisiin, ranteisiin, kaulalle ja vieläpä monta kertaa päivässä. Voin vain kuvitella, kuinka ohikulkijat ovat koittaneet pidätellä hengitystään siinä hajuvesipilvessä. Minulla ei ole mitään hajuvesiä vastaan, päinvastoin parhaimmillaan ne voivat olla ihanalta tuoksuvia, kevyitä, raikkaita, puhtaita ja tuoda mieleen monia muistoja. Hajuaisti on aisteistamme se, joka tuo muistot mieleen ja vaikuttaa tunteisiimme, ja siksi se onkin erittäin tärkeä. Itse lopetin hajuvesien käytön muistaakseni kaksi tai kolme vuotta sitten. Se ei ollut mikään suoranainen päätös, vaan hajuaistini ilmeisesti herkistyi, sillä en enää sietänyt synteettisiä hajusteita. Olin tuohon aikaan alkanut käyttämään Young Livingin eteerisiä öljyjä, jotka ovat 100% puhtaita luonnontuoksuja. Uskon, että hajuaistini tottuessa niihin, ei enää kelvannut vanhat hajuvedet ja ne saivatkin luvan lähteä kiertoon.
Näihin päiviin saakka olen siis käyttänyt pääasiassa eteerisiä öljyjä hajuvetenä. Nyt olen löytänyt kuitenkin aivan ihanan Elixir -tuotesarjan, josta löytyi heti uusi lempparituoksu Harmonié. Rimita Green maahantuo tämän ranskalaisen yrityksen parfyymeja. Parfyymit ovat täysin luonnonmukaisia ja niillä on ekosertifikaatti. Harmoniéssa on rauhoittava tuoksu, jonka vivahteisessa tuoksupohjassa yhdistyy vihreä viikuna vaniljapohjaiseen vesimeloniin. Parfyymi sisältää Bachin kukkauutteita. Tämän laitoin heti käsilaukkuuni ja olenkin suihkautellut sitä pitkin päivää kun olen juossut asioilla. Tuoksu on luonnonmukainen ja kevyen raikas. Tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Tämän lisäksi Elixir sarjasta löytyvät terapeuttiset öljyt, joista sain kokeiltavakseni Stress öljyn. Tuoksu on mieto, eikä niin voimakas kuin puhtaissa eteerisissä öljyissä, sillä tämä sisältää myös Bachin kukkauutetta. Stress öljyseos on tarkoitettu nimensä mukaisesti stressaaviin tilanteisiin ja siinä on kätevä roll on pää, jolla öljyä voi levittää esimerkiksi ranteisiin ja korvan taakse päivän aikana kun tilanne vaatii. 
Rimita Green oli minulle täysin uusi tuttavuus ja siksi lähdinkin mielelläni testaamaan heidän tuotteitaan yhteityön tiimoilta. Rimita Green on suomalainen perheyritys, joka myy korkealaatuisia ekologisia tuotteita. Yritys on lanseerannut Rimitatriple ihonhoitosarjan, josta löytyy puhdistusvaahto, kasvovesi ja kasvorasva. Tuotteet on valmistettu Suomessa ja ne ovat luonnonmukaisia. Sain testattavakseni puhdistusvaahdon ja kasvoveden. Olen kerran aiemmin kokeillut luonnonmukaista puhdistusvaahtoa. Muistaakseni se oli Madaralta, mutta se ei ikävä kyllä vastannut odotuksiin. Se ei poistanut meikkiä sitten ollenkaan. Sen vuoksi olin hieman skeptinen testatessani Rimitatriple puhdistusvaahtoa. Puhdistusvaahto kuitenkin lunasti lupauksensa täydellisesti. Tuote sopii kuivalle ja sekaiholle. Se sisältää hoitavaa tyrniä, piharatamoa ja siankärsämöä. Puhdistusvaahto poistaa meikin hellävaraisesti kuivattamatta ihoa. Yhdellä pesukerralla meikki lähtee todella hyvin iholta pois ja on ihanan raikkaan ja pehmeän tuntuinen pesun jälkeen. Usein ihoani alkaa kiristämään välittömästi suihkun jälkeen, mutta tämä puhdistusvaahto pitää ihoni pidempään pehmeämpänä. 
Kasvoveden suhteen olen usein ajatellut, että niissä tuskin on kauheasti eroja ja käyttänyt milloin mitäkin merkkiä. Tähän asti minulla on ollut Madaran misellivesi, josta ihoni on alkanut hetkellisesti aina punoittamaan. Ajattelin, että ihoni on vain herkkä ja reagoi siten tuotteeseen kuin tuotteeseen. Huomasin kuitenkin, että Rimitatriplen kasvovesi sopii iholleni vielä paremmin. Ihoni ei punoita lainkaan sen jälkeen ja tuoksu on todella miellyttävän raikas, jopa hieman ylellinen. Tämä kasvovesi on luonnollinen vaihtoehto kuivan ja sekaihon hoitoon. Se kosteuttaa ja viimeistelee ihon puhdistuksen jälkeen. Kasvovesi sisältää samoja ainesosia kuin puhdistusvaahto, eli tyrniuutetta, piharatamoa ja siankärsämöä. Rimita Greenin tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.

*tuotteet saatu testiin blogin kautta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti