13. marraskuuta 2017

Paras mangojuustokakku

Tein isänpäiväksi miehelleni mangojuustokakun, joka on muodostunut jo perinteeksi kun miehelläni on jokin merkkipäivä. Hän nimittäin rakastaa mangojuustokakkua, enkä ihmettele. Onhan se nyt todella herkullista! Olen elämäni aikana tehnyt niin monia kakkuja, että ohjeiden katsomisen olen lopettanut jo aikoja sitten. Yleensä juustokakut teen suht samalla kaavalla; keksipohja, vispikermaa ja tuorejuustoa, päälle hedelmäsoseesta kerros. Nyt kuitenkin halusin hieman soveltaa ohjetta ja testata paria juttua, jotka löytyivät jääkaapista. Tässä juustokakussa on käytetty aiemmista ohjeista poiketen Oatlyn påMackan vegaanista tuorejuustoa, Oatlyn vaniljakastiketta sekä Lemon eteeristä öljyä. Hieman jännitti, minkälainen lopputulos tästä syntyy, mutta tästä tuli paras kakku ikinä! Olisin voinut syödä yksin koko kakun. Tämähän ei ole milläänlailla terveellinen, vaan sisältää kyllä sokeria. Olen kuitenkin sitä mieltä, vaikka pyrin suhteellisen terveellisiin elintapoihin, niin silloin tällöin herkuttelu on sallittua. Kunhan siitä ei tee päivittäistä. Kakku ei suinkaan ole vegaaninen. Haaveilen vain vegaanisesta juustokakusta. Selailtuani ohjeita minuun iski epätoivo ja päädyin vanhaan tuttuun reseptiin, jota vain hieman muokkailin. 
Jos teillä on hyviä vegaanisen juustokakun ohjeita, niin jakakaa ihmeessä! Eniten minua ehkä jännittää, kuinka onnistun hyydyttämään kakun. Monissa ohjeissa lukee nimittäin, että vegegeeli paakkuuntuu herkästi, jos sitä ei sekoita tarpeeksi nopeasti muun täytteen joukkoon. Ehkä vain pitäisi rohkaistua testaamaan, sillä olen kuolannut vegaanisia kakkuja eri blogeissa jo ties kuinka kauan. Nyt vinkit kehiin !

Mangojuustokakku 


pohja:

200g gluteenittomia digestive keksejä
70g sulaa voita 

täyte:

2dl vispikermaa
200g påMackan maustamatonta tuorejuustoa
5 tippaa Young Living Lemon+ eteeristä öljyä
0,5dl sokeria
4 liivatetta + tilkka vettä


päällinen:

2prk Piltti mangososetta
2 liivatetta + tilkka vettä


Murskaa keksit pieniksi murusiksi, sulata voi ja kaada keksimurujen sekaan. Painele tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (20cm läpimitta). Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma ja notkista tuorejuusto lusikalla. Kaada kermavaahdon sekaan kaikki täytteen ainekset lukuunottamatta liivatteita. Kiehauta tilkka vettä lasissa. Purista liivatteet kuiviksi ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan hämmentäen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Laita päälliskerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata liivatteet veden sekaan. Kaada ohuena nauhana mangososeen sekaan ja lopuksi täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Näin maut ehtivät tasaantua. Nauti <3 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti