28. marraskuuta 2017

Kuivan ihon tehokosteuttajat

Luulenpa, etten ole ainut joka kärsii erityisesti talviaikaan kuivasta ihosta. Minulla ei ole koskaan ollut varsinaisesti atooppinen iho, mutta kuiva ja jopa hilseilevä iho on vaivannut minua nuoruusvuosista lähtien. Kaupoista löytyy jos minkälaisia rasvoja eri ihotyypeille. Vaikka voisi kuvitella, että kuiva iho tarvitsee mahdollisimman paksun rasvan, niin se ei aina mene yksi yhteen. Joskus voi nimittäin olla, että oma iho ikäänkuin hylkii rasvaa, eikä se imeydy kunnolla. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla erilaisia rasvoja ja testata niiden imeytyvyyttä omalle iholle. 

Vaikka kehon ulkoinen rasvaaminen on tietenkin tärkeää, niin ehkä jopa tärkeämpää on huolehtia sisäisestä "rasvaamisesta". Eli kannattaa varmistaa, että saat ravinnostasi tarpeeksi hyvälaatuisia rasvoja, sillä ne jos mitkä vaikuttavat myös ihon hyvinvointiin. Voit yksinkertaisimmillaan lisätä ruokiin 1-3rkl luomulaatuisia rasvoja päivittäin. Näitä ovat esimerkiksi oliiviöljy, kookosöljy, macadamiaöljy ja manteliöljy. Kannattaa huomioida kuitenkin, että öljyn laatu saattaa kärsiä mikäli sen lisää kuumaan ruokaan, joten paras tapa lisätä öljyä ravintoon on lorauttaa se vaikka smoothien sekaan. Lisäksi laadukasta Omega-3 valmistetta kannattaa käyttää. Vesi on öljyjen lisäksi todella tärkeä ihon kosteuttaja. Sitä olisi hyvä nauttia 1,5-2 litraa päivittäin. Itse huomaan, että juon aivan liian vähän vettä, jos en aseta itselleni tiettyä tavoitetta. Olenkin päättänyt, että minun on juotava vähintään 5 isoa vesilasia päivittäin, jotta määrä tulee täyteen. Se ei loppujen lopuksi ole edes vaikeaa. Se vaatii vain hieman päättäväisyyttä ja iho kyllä kiittää.
Miten itse kosteutan ihoani ulkoa päin? Olen alkanut käyttämään seerumeita vasta tämän vuoden puolella. En ole aiemmin oikein ymmärtänyt niiden funktiota. Nyt kuitenkin kun olen ottanut ne säännölliseen käyttöön, huomaan kyllä eron ihossani. Seerumeissa on paljon sekä sisällöllisiä, että laadullisia eroja. Toiset ovat ohuita ja vesimäisiä, toiset seerumit puolestaan ovat täyteläisempiä ja öljypohjaisia. Seerumi on ikään kuin tiivis ravintococktaili tehokkaita kasviuutteita hyvin imeytyvässä muodossa. Seerumien molekyylikoko on niin pieni, että aktiiviset aineet pääsevät imeytymään kosteusvoiteita paremmin syvemmälle ihoon. Seerumia olisi hyvä käyttää jopa päivittäin ihon sen hetkinen tarve huomioiden. Talvella iho saattaa olla kalpea, kuiva ja eloton, jolloin kannattaa valikoida jokin todella kosteuttava seerumi.  Kesällä iho altistuu auringon uv-säteilylle, joka vaurioittaa ihoa, joten siihen voisi olla paikallaan pieni tehohoito seerumin muodossa.  Seerumeista on hyvä pitää välillä vähän taukoa, sekä muutenkin vaihdella tuotteita välillä. Olen huomannut, että tuotteessa kuin tuotteessa vaihtelu on paikallaan. Naturativilta löytyy hyvä tehoseerumi kuivalle iholle. Tuotteen Merisaunion uute vähentää uv-säteilyn aiheuttamia vaurioita, hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja ruusuvesi pehmentää. Tuote imeytyy hyvin iholle. Seerumin laiton jälkeen iho on ihanan heleä ja kuulas.

Seerumin jälkeen levitän iholle kosteuttavan päivävoiteen. Madaran pihlajavoide on aivan huippu tuote talven ajalle. Voide silottaa ihoa ja kosteuttaa tehokkaasti kaikkia ihotyyppejä. C- ja E -vitamiinit elvyttävät ihoa ja suojaavat sitä ulkoisten ärsykkeiden aiheuttamilta vaurioilta. Tuote on lisäksi vegaaninen. Ystäväni suosituksesta ostin tämän tuotteen muistaakseni viime talvena ja olin ihan myyty. Kesällä huomasin sen olevan kuitenkin hieman liian kosteuttava. Nyt kuitenkin tuntuu, että ihoni kaipaa ehdottomasti jo paksumman voiteen, joten pitääkin kaivaa puteli taas käyttöön. Jolien verkkokaupasta Pihlaja kasvovoide on näköjään loppuunmyyty, mutta vastaava monitoimivoide löytyy täältä. Monitoimivoide käy lisäksi koko vartalon iholle, esimerkiksi kuiville kantapäille ja kynsinauhoille, jotka itselläni ovat kyllä ainainen ongelma.
Vartalovoiteita olen testannut, jos minkälaisia luonnonkosmetiikan parista. Auttamatta suurin osa on tuntunut liian ohuilta liruilta. Sain testattavakseni Naturativilta täyteläisen Home Spa vartalovoiteen. Voide ravitsee, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Se sisältää aineita, jotka torjuvat vapaita radikaaleja, sekä monipuolisesti luonnon öljyjä ja rasvoja, jotka palauttavat ihon hydrolipidikerroksen. Voiteen koostumus on ihanan kermainen ja paksu. Voisi kuvitella, ettei se imeydy kovin helposti, mutta päinvastoin. Olen levittänyt voidetta runsaasti sääriin ja jalkapohjiin sekä hieronut sitä muutamasti pyörivin liikkein ja sinne se imeytyy ihoon todella hyvin. Iho ei jää lainkaan tahmean tuntuiseksi, toisin kuin monissa muissa paksuissa voiteissa, joita olen testannut. Rasvassa on myös ihana sitruunainen tuoksu. Aamulla iho tuntuu ihanan pehmeältä. Jos jotain miinusta tuotteesta pitäisi sanoa, niin pakkaus on ehkä hieman hankala käytössä. Pumppupullo tai tuubipakkaus olisi näppärämpi. Voiteen koostumus on kuitenkin täydellinen minun tarpeisiini.
Lapsille olen käyttänyt Naturativin Sweet-sarjan kosteuttavaa vartalovoidetta, jota suositellaan erityisesti ongelmalliselle iholle ja lisäksi se sopii kuivalle ja punoitukseen taipuvaiselle iholle. Voide sisältää runsaasti omega rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä, jotka palauttavat lipidikerroksen iholle. Tätä voidetta voi käyttää vauvasta asti myös aikuisille. Itse kokeilin tuotetta vartalolle ja käsilleni. Kesän ajalle tämä olisi itsellenikin oikein hyvä tuote. Talvi-iholleni ei tämä kuitenkaan ollut riittävän kosteuttava, joskin paljon paksumpi kuin aiemmat voiteet, joita olen testannut. Ihoni on kuitenkin todella kuiva ja se vaatii myös hyvin täyteläistä voidetta.  Lasten iho on yleensä ohuempi ja herkempi, joten heille tämä sopii mainiosti. Tykkään myös tuotteen ulkonäöstä ja kätevästä pakkauksesta. Jos kärsit atooppisesta ihosta, on tämä kokeilun arvoinen tuote.
*osa tuotteista saatu blogin kautta
**postaus sisältää affiliate-linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti