21. marraskuuta 2017

Helli jalkojasi

Jalat ovat ruumiinosista ne, jotka joutuvat tekemään eniten fyysistä työtä, eli kannattelemaan painoamme päivät pitkät. Helposti jätämme ne aivan liian vähälle huomiolle. Kuitenkin yllättävän monet kärsivät erinäisistä jalkavaivoista, olkoon ne sitten halkeilevat kantapäät, luupiikki, väärät kengät, jotka hiertävät, korkea holvikaari, vaivasenluu tms. Meille kaikille tekisi varmasti joskus hyvää hemmotella itseämme. Voi kumpa vain muistaisimme kiireisessä arjessamme joskus pysähtyä ja ottaa aikaa itsellemme enemmän. Huomaan monesti perheellisenä, että ensin tulee lasten tarpeet, sitten miehen ja vasta viimeiseksi omat tarpeet. Sen ei kuitenkaan aina tarvitse olla näin, vaan joskus on hyvä repäistä ja varata aikaa itselle. Hemmotteluhoitoja on monenlaisia. Toiset haluavat käydä ammattilaisen luona, toiset tykkäävät tehdä hoitoja kotioloissa. Yhtälailla kaikki tuovat ihanaa rentouden tunnetta ja samalla viestit itsellesi, että olet tärkeä ja arvostat itseäsi.
Olen nyt kuukauden ajan tehnyt intialaista päähierontaa, ja on ihana huomata, kuinka ihmiset nauttivat hoidosta. Osa jopa nukahtaa hoidon aikana. Tämä kertoo vain siitä, että ihminen on täydellisessä rentouden tilassa. Rentoutuminen ja ylipäätään kosketus vapauttaa stressihormoneita ja lisää endorfiinin tuotantoa. Itse huomaan tämän täydellisen rentouden tunteen joogatunneilla, jotka ikään kuin pakottavat keskittymään vain omaan kehoon, hengitykseen ja liikkeeseen. Näin koko muu maailma ja murheet unohtuvat ympäriltä. Ei siis ihmekään, että lähden tunnilta aina "leijaillen" jossain muissa maailmoissa.
Eräs helppo hemmotteluhoito, jonka voi tehdä kotioloissa on jalkahoito. Itse teen hoidon niin, että laitan puhtaaseen vatiin lämmintä vettä. Ripottelen pesuveden sekaan kuivattuja kukkia, esimerkiksi laventelia. Tämän lisäksi sekoitan eteeristä öljyä kasviöljyyn (vaikkapa manteliöljy), jotta se emulgoituu muun veden sekaan tasaisesti. Piparminttu eteerinen öljy on ihanan virkistävä, laventeli taas rentouttaa. Sitruuna pehmentää jalkoja. Eteerisiä öljyjä voi käyttää hyvin monipuolisesti ja juuri sen hetkisen fiiliksen ja tarpeen mukaan. Kun jalat ovat pehmenneet vedessä, otan ne pois ja kuorin omatekoisella kookosöljy-sokeriseoksella. Olen siis tehnyt valmiiksi kuorinta-aineen, jossa on kookosöljyä,  sokeria ja eteeristä öljyä (esim. sitruuna eteerinen öljy). Kuorin jalkapohjia muutaman minuutin ja huuhdon lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen laitan jalkoihin jotain todella paksua rasvaa. Esimerkiksi Naturativilla on aivan ihanan täyteläinen Home Spa* vartalovoide, joka tuoksuu raikkaan sitruunaiselle. Se on todella paksua, mutta imeytyy hyvin ihoon eikä jätä sitä lainkaan tahmeaksi. Tämä on todellinen kuivan ihon pelastaja. Lopuksi vielä laitan lämpimät pörrösukat jalkaan. Kuppi kuumaa teetä ja ihana kirja käteen <3

Ihanaa tiistaita kaikille !
*tuote saatu blogin kautta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti