14. marraskuuta 2017

Ensi kertaa ekokampaamossa

Kuten olen aiemmin kertonut, luonnonmukaisuudella on merkittävä rooli meidän perheemme arjessa. Käytämme paljon eteerisiä öljyjä, luonnonkosmetiikkaa sekä luonnonmukaisia siivousaineita. Yksi asia, josta olen pitkään haaveillut on hiusten värjääminen mahdollisimman luonnonmukaisesti. Oma äitini on parturi-kampaaja ja olenkin koko elämäni saanut kunnian olla hänen asiakkaanaan. Nyt kuitenkin jouduin turvautumaan "ulkopuoliseen" tahoon, sillä ihan kaikkea ei rakas äitinikään osaa, vaikka taitava kampaaja onkin. Kävin yhteistyön tiimoilta Ekokampaamo Evergreenissä. Ensinnäkin tähän alkuun pieni varoituksen sana. Nyt on tiedossa hehkutusta, sillä olen yksinkertaisesti niin tyytyväinen käyntiini.
Ekokampaamo Evergreen sijaitsee Helsingissä Mechelininkadulla, jonne pääsee näppärästi kävelemällä vaikkapa Kampista. Evergreenin arvoja ovat aitous, puhtaus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kampaamossa työskentelee kolme ammattitaitoista ekokampaaja koulutuksen käynyttä kampaajaa Jonna, Riina ja Riikka. Astuessani sisään liikkeeseen olin haltioitunut. En ole ikinä ollut noin upeasti sisustetussa kampaamossa. Kampaamo huokuu luonnonläheisyyttä, joka on otettu vahvasti sisustuksessa huomioon. Seinät on tehty puisista paneeleista, kukkia ja viherkasveja on siellä täällä, naulakot on tehty paksuista oksista. Kampaamossa on ihana sohva, jossa odotella omaa vuoroaan. Tämmöiselle sisustusta rakastavalle voitte kuvitella, että olin myyty. Kävimme myös Riikan kanssa kurkkaamassa alakertaan, jonne avataan pian uusi hoitohuone, jossa tehdään erilaisia kasvo- ja jalkahoitoja, nämäkin täysin luonnonmukaisilla tuotteilla. Mitään radikaalia muutosta en hiuksilleni lähtenyt hakemaan, vaan halusin hieman vaaleampaa sävyä kuitenkin mahdollisimman luonnollisella lopputuloksella. Riikan kanssa hetken tuumailimme, mikä olisi hiuksilleni sopivin vaihtoehto. Päädyimme merilevähoitoon, savivaalennusraitoihin sekä tyven kasvivärjäykseen. Levähoidon ideana on poistaa hiuksista epäpuhtauksia ja raskasmetalleja. Lisäksi se tekee hiuksista ihanan kiiltävät. Kasviväri puolestaan sekoitetaan kuivatettujen kasvien lehdistä tehdyistä jauheista. Kasvivärin lopputulokseen vaikuttaa mm. ihon ph sekä oma hiusten sävy. Lisäksi kasvivärin sävy muuttuu hieman vielä kolmen päivän ajan värjäämisen jälkeen. Kasvivärit ovat todella hellävaraisia iholle ja ne sopivat myös heille, jotka ovat aiemmin saaneet allergisia reaktioita synteettisistä väreistä.  Kasvivärit eivät myöskään rasita ympäristöä ja ovat siten ekologisia.
Savivaalennus perustuu saven, vetyperoksidin ja ruokasoodan yhdistelmään. Täysin luomua seos ei ole sen sisältämän vetyperoksidin vuoksi. Hapete on kuitenkin haihtuvaa, eikä siten huuhtoudu viemäristä alas. Siksi se on myös ekologinen vaihtoehto perinteisten vaalennusaineiden sijaan. Savivaalennuksen voi tehdä raitoina tai kauttaaltaan hiuksiin.
Koin hoidon kokonaisuudessa todella miellyttävänä. Missään vaiheessa ei päänahkaa kirvellyt tai kutissut, vaikka itselläni on suhteellisen herkkä päänahka. Hiusten sävy ei radikaalisti muuttunut, vaan siitä tuli ennen kaikkea luonnonmukainen ja hieman aiempaa vaaleampi. Hiukset kiilsivät hoidon jälkeen ja tuntuivat silkin sileältä. Usein hiusten värjääminen synteettisillä vaalennusaineilla vaurioittaa ja kuivattaa hiuksia. Ekokampaamo käynnin jälkeen omat hiukseni tuntuvat mielettömän hyväkuntoisilta. Voin lämpimästi suositella Ekokampaamo Evergreeniä kaikille, jotka kaipaavat pientä luksusta arjen kiireiden keskelle, arvostavat luonnonmukaisuutta ja haluavan asiantuntevaa palvelua. Evergreenissä nimittäin yhdistyvät nämä kaikki. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti