26. lokakuuta 2017

Luottovoiteet ja pari sanaa ihonhoidosta

En todellakaan ole mikään asiantuntija luonnonkosmetiikan saralla, mutta muutamia tuotteita on tullut kuitenkin tässä matkan varrella kokeiltua. Näistä osa todettu hyviksi ja osa taas erittäin huonoiksi. Tunnen ihmisiä, jotka pesevät kasvonsa saippualla ja laittavat jotain Aqualanin perusvoidetta kasvojen iholle. Siinä heidän kauneudenhoitonsa salaisuus. Itselläni ei valitettavasti sama toimisi, vaan ihoni on sen verran haasteellinen, että se vaatii useamman hoitotuotteen. Olen aina huolehtinut kasvojeni ihosta, sillä olen kärsinyt aknesta aina näihin päiviin saakka. Ihoni on ollut todella todella huonossa kunnossa, joten saan olla erittäin kiitollinen, että olen päässyt edes tähän pisteeseen missä nyt olen. Tällä hetkellä minulla ei juurikaan ole finnejä, mutta sen sijaan on arpia, laikkuja, suurentuneita ihohuokosia, epätasaisuuksia, koloja ja vaikka mitä. Nämä tuntuvat kuitenkin pieneltä tuon aknen rinnalla.


Innostukseni luonnonkosmetiikkaan kasvoi entistä enemmän luettuani Katja Kokon kirjan Aidosti Kaunis. Ensinnäkin koko kirja on kannesta lähtien todella kaunis opus! Sen voisi ostaa jo pelkkien kuvien vuoksi. Sisältö on myös mielettömän laaja; jokaiselle ihotyypille löytyy perusteelliset hoito-ohjeet. Lopussa on myös ohjeita DIY kosmetiikkaan, jos haluaa tehdä kotona itse rasvoja, kasvovesiä tms. Suosittelen lämpimästi. Kirjan innoittamana aloitin uudelleen kasvoveden käytön (se on kaiken A ja O) sekä seerumin käytön. Silmänympärysvoidetta olen myöskin käyttänyt nyt jo jonkin aikaa. Jotenkin ajattelin, että vie aamulla hirveästi aikaa kun pitää käyttää näin montaa tuotetta. Todellisuudessa minulla menee varmaan minuutti kun olen puhdistanut kasvoni ja laittanut siihen tarvittavat rasvat. Ei paha siis. Tässä on minun tämän hetkinen arsenaalini. Mielelläni aina välillä tutustun uusiin tuotteisiin, sillä vain testaamalla huomaa mikä on omalle iholleen paras. Tällä hetkellä olen kuitenkin löytänyt omasta mielestäni kelpo tuotteet. Tuotteiden kuvaukset otettu verkkosivustoilta.

Madara Wrinkle smoothing eyecream
Tämä on maailman ensimmäinen koivunmahla-pohjainen anti-age ihonhoitolinja. Koivunmahla kiihdyttää ihosolujen jakautumista 25%:lla estäen ikääntymisvaurioiden syntyä. Tämä on hellävarainen kosteusvoide, joka kiinteyttää ja uudistaa herkkää silmänympärysihoa tehokkaasti. Väsymyksen merkit, naururypyt ja pienet juonteet vähenevät. Sisältää MÁDARAn patentoimaa Cell repair bio-complex kasviuuteyhdistettä ja ihoa nuorentavaa koivunmahlaa. Olen käyttänyt tätä nyt 2-3 viikkoa ja koen, että silmäpussit ovat ehkä aavistuksen pienentyneet. Harmittaa kun en  ole ottanut ennen ja jälkeen kuvia, sillä siten olisi helpompi verrata vaikutuksia. Imeytyvyys ja koostumus ovat todella hyvät. Eli jos ei muuta niin ainakin tämä kosteuttaa.Madara Sos hydra repair intensive serum
Teholtaan ammattikosmetiikan veroinen Sos hydra repair intensive serum on kehitetty säilyttämään ihon syvimpien kerrosten kosteus ja tasapainottamaan stressaantunutta ja kosteusköyhää ihoasi. Lisää todistetusti ihon kosteudensitomiskykyä ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Sisältää kosteuttavan, nopeasti imeytyvän ja pitkäkestoisia tuloksia tuovan yhdistelmän pohjoista pioniuutetta, pellavansiemenuutetta ja hyalyronihappoa. Tätä olen käyttänyt vaihtelevasti. Koen, että seerumi imeytyy todella nopeasti ja tasaisesti iholle. Se tekee myös mattaisen pinnan. Minulla on kuitenkin erityisesti T-alueelta rasvoittuva iho, jonka vuoksi olen miettinyt onko tämä tuote kuitenkin liikaa, sillä jossain vaiheessa päivää alkaa otsa kiiltelemään. Päivisin olen saattanut jättää tämän pois, mutta yötä vasten käytän tätä aina. Nyt kun iho alkaa selvästi kuivumaan talvea kohti, niin luulen että otan tämän taas ahkerampaan käyttöön.Madara Micellar water
Kaikki yhdessä paketissa; puhdistus ilman huuhtelua. Ihanteellinen päivittäiseen käyttöön ja täydellinen mukaan matkalle. Poistaa meikin ja epäpuhtaudet, tasapainottaa ja kosteuttaa herkänkin ihon yhdellä puhdistuskerralla. Sisältää kosteuttavaa aloe veraa, ihoa silottavaa hyaluronihappoa ja rauhoittavaa pohjoisen pionia. Tätä olen käyttänyt aamuin illoin. Iho tuntuu raikkaammalta ja kasvorasva imeytyy huomattavasti paremmin iholle kun se on kostutettu. Pullo saisi olla ehkä hieman isompi, sillä misellivesi tuntuu kuluvan aika nopeaan tahtiin.


Madara Deep moisture cream
Täyteläinen, tehokkaasti ravitseva kosteusvoide. Ideaali kuivalle iholle, kylmään tai kuivaan ilmastoon. Auttaa säilyttämään ihon optimaalisen kosteuspitoisuuden tuoden kosteusköyhälle iholle välittömän pehmeyden ja elvyttäen ihon toimintoja. Tämä on paksuhkoa ja sopii talvi-iholle hyvin. Voide levittyy ja imeytyy tasaisesti. Tuoksu on myös miellyttävä. Kesää vasten en tätä kuitenkaan suosittelisi. Mossa intense rehydration energizing day cream
Voiteen sisältämät aktiiviset ainesosat kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja välittömästi saaden sen tuntumaan miellyttävältä. Hyaluronihappo silottaa juonteita ja kosteuttaa ihoa. Luonnolliset öljyt estävät kosteuden haihtumisen. C-vitamiini vilkastuttaa kollageenisynteesitä ehkäisten juonteiden muodostumista. Marjojen sisältämät vitamiinit virkistävät soluja ja heleyttävät ihoa. Tämä on ollutkin minulla jo pidempään käytössä. Tuote on kevyt ja nestemäinen koostumukseltaan. Se imeytyy sekä kosteuttaa hyvin ja sopii omalle iholleni tällä hetkellä oikein hyvin. Talvikuivalle iholle suosittelisin paksumpaa voidetta kuitenkin, eli kuivimmille kohdille ei ole tarpeeksi kosteuttava.

Mossa restoring night cream
Arvokas karhuvatukan öljy ravitsee ja kosteuttaa ihoa unen aikana. Bioaktiiviset Omega 3 ja Omega 6 -rasvahapot stimuloivat ihon luonnollista uudistusmisprosessia. Karhunvatukan antioksidantit hidastavat ihon ikääntymisprosessia ja kiinteyttävät ihoa. Käytön jälkeisenä aamuna iho näyttää virkistyneeltä. Siskoni suositteli minulle tätä yövoidetta ja tykästyinkin tähän  saman tien. Voide on ihanan paksua koostumukseltaan ja se imeytyy todella hyvin iholle jättämättä sitä tahmaisen tuntuiseksi. Päivisin kun ei meikin alle voi laittaa paksusti rasvaa, niin yötä vasten tätä uskaltaa laittaa huoletta. Aamulla iho tuntuu pehmeältä ja levänneeltä. Vahva suositus.Pure ekovista Argan oil + Young Living Frankincense

Arganöljy sisältää runsaasti ainesosia, joka tasoittaa ihon värjäytymiä ja rauhoittaa herkkää ihoa. Se ei myöskään tuki ihoa, ja sopii siksi erittäin hyvin myös epäpuhtaalle iholle. Arganöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat ihon soluvaurioita ja neutraloivat vapaita radikaaleja. 

Frankincensessa eli olibaanihartsissa on makea ja lämmin balsamintuoksu, joka stimuloi aisteja ja kohottaa mielialaa. Tämä on todella rauhoittava vaikkapa diffuuserin kautta tuoksuteltuna. Lisäksi tämä on aivan täydellinen tuote ihonhoitoon. Se häivyttää epätasaisuuksia ja tekee ihosta sileän ja kimmoisan. Tämä on ehdottomasti yksi lempiöljyistäni. Kokeilemisen arvoinen tuote.
Minkälaisia suosikkeja teiltä löytyy luonnonkosmetiikan saralta? Mielelläni kuulisin vinkkejä muistakin kokeilemisen arvoisista tuotteista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti