25. lokakuuta 2017

Ihanan raikas vadelma-sitruunaraakakakku

Siitä onkin pitkä aika kun olen viimeksi raakakakkua tehnyt. Haluan kuitenkin jakaa teille yhden suosikkiresepteistäni, joka taatusti vie makeannälän mennessään. Bongasin tämän Syötävän hyvä blogista. Itse olen todellinen herkkuhiiri ja aina silloin tällöin on vaan pakko saada jotain makeaa. Aloinkin miettimään, voisiko makeanhimon korvata terveellisillä vaihtoehdoilla. Ja kyllä voi! Netti on pullollaan mitä erilaisempia reseptejä, joista varmasti löytyy kullekin sopivat herkkuohjeet. Itse olen testaillut muutamia eri raakakakkuja, snickers tyyppisiä välipalapatukoita, snickersraakakakkua, erilaisia vanukkaita, raakasuklaata jne. Aionkin jakaa suosikkiohjeita tänne blogiin muidenkin käyttöön. Kertokaahan mitä tykkäilette ohjeista jos päädytte niitä testailemaan :).




Tässä ohje tähän ihanan raikkaaseen vadelma-sitruunaraakakakkuun:

Pohja:
1,5 dl pekaanipähkinöitä (muutkin pähkinät käy)
vajaa desi pehmeitä taateleita (n.7kpl) huom. hevi osastolta löytyy näitä
ripaus vuorisuolaa

Täyte:
3dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 3h vedessä)
1tl vaniljajauhetta
1dl sulaa kookosöljyä
kookosnektaria/agavesiirappia tms makeutusta maun mukaan (n. 0,5dl)

toiseen kerrokseen 2dl vadelmia


Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään ja valmista sillä välin täyte. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi seokseksi. Maistele välillä, jotta tiedät sopivan makeutuksen määrän. Kaavi hieman yli puolet seoksesta pohjan päälle, laita pakkaseen jähmettymään noin 15-30 minuutiksi. Sekoita sitten vadelmat lopun täytteen sekaan ja kumoa seos jäätyneen kerroksen päälle. Laita vielä pakkaseen jähmettymään hetkeksi. Tarjoile kakku mielellään sulana, eikä jäisenä. Siten maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Nauti!


Tämä kakku on todella raikas, eli jos pitää vadelman ja sitruunan mauista, niin tämä uppoaa taatusti. Saman version voi oikeastaan tehdä mistä vain korvaamalla vadelman esimerkiksi mustikoilla tai mansikoilla. Mielestäni tämä oli kuitenkin todella herkkua tällä yhdistelmällä!!! Passion on myös yksi suosikkihedelmistäni ja sitä haluaisin joskus tähän ohjeeseen soveltaa.  Makeutuksen määrää kannattaa testata tekovaiheessa, eli kirjaimellisesti ei tarvitse ohjetta noudattaa sen suhteen. Toiset tykkävät kirpeämmästä ja toiset makeammasta, joten sen mukaan sitten kannattaa lisäillä hunajaa. Toivottavasti pidätte tästä!

Syyskelit ovat viimepäivinä suosineet meitä ja aurinko näyttäytynyt kiitettävän useasti. Nauttikaamme siitä. Me jo lasten kanssa ulkoilimme aamulla, illaksi lähden opiskelemaan uusia taitoja päähieronnan pariin.  Mukava päivä siis kaikinpuolin. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti