27. lokakuuta 2017

Hyvän mielen vuosi

Törmäsin ystäväni blogissa Hyvän Mielen vuosi kirjaan ja mielenkiintoni heräsi. Kirja, joka on täynnä tehtäviä kuulosti vain liian hyvältä! Minä nimittäin rakastan yli kaiken sitä, että saan täytellä erilaisia lomakkeita (okei ehkä Kelan paperit voi jättää tämän ulkopuolelle) ja kirjoitella omista unelmista, haaveista, suunnitelmista yms. Tässä on valmiiksi koottu todella runsas paketti oman elämän polkua varten. Niin inspiroiva opus ettei tosikaan.  
"Elämänmuutoksesta on helppo haaveilla, mutta miten otat muutoksen osaksi arkea? Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun. Hyvän mielen taidot ovat taitoja, joiden avulla mielestä tulee joustava. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia arjen haasteissa ja muutoksissa. Kirjan avulla isommatkin muutokset toteutuvat helposti ja hauskalla tavalla. Kirja kulkee kanssasi vuoden ajan viikko kerrallaan kohti itse asettamiasi tavoitteita. Täytettävän kirjan avulla vahvistat hyvinvointiasi määrätietoisesti mutta silti rennosti. Tehtävät perustuvat Hyvän mielen taidot -kirjan positiivisen psykologian pohjalta kerättyyn tietoon. " Oman kirjani tilasin täältä.
Kirjaa voi käyttää halutessaan myös kalenterina, mutta se ei ole välttämätöntä. Jokaiselle viikolle ja kuukaudelle asetetaan tavoitteita. Kirja on täynnä erilaisia tehtäviä ja lukuisia teemoja. Siellä käsitellään anteeksiantamista, kuuntelemisen taitoa, arjessa pysähtymistä, kiitollisuutta ja vaikka mitä. Kirja sisältää esimerkiksi hauskan pysähtymispelin. Vai miltä kuulostaa sinun mielestäsi peli, jossa kehotetaan heittämään noppaa ja tehtävänä on vaikkapa sytyttää tuoksukynttilä palamaan ja seurata sen liekkiä parin minuutin ajan. Yhdessä ruudussa saa myös luvan ottaa kuuman vaahtokylvyn. Not bad. Tälläistä peliä pelaa ihan mielellään. Tämän kirjan täyttäminen vaatii aikaa ja mielellään rauhallista ympäristöä. Itse tykkään täytellä tätä iltaisin kun lapset ovat menneet nukkumaan. Silloin ajatukset saavat vapaasti mennä ja tulla ja mieli vaeltaa minne haluaa. 

Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa. Joulun lähestyessä tämä on myös oiva lahjavinkki vaikkapa rakkaalle ystävälle. Kirja nimittäin sopii ihan KAIKILLE iästä riippumatta. Tuskin kenellekään on haitaksi välillä pysähtyä paikoilleen ja oppia olemaan läsnä tässä hetkessä. Miettiä mitä elämältä haluaa. Miettiä asioita, joita pitää tärkeinä. Pohtia omia vahvuuksia ja heikkouksia. Pohtia omia saavutuksia ja asioita, joita joskus haluaa vielä saavuttaa. Miettiä kiitollisuuden aiheita. 

Mistä sinä olet kiitollinen tänään? 

2 kommenttia:

  1. Tästä juuri lukemastani kirjoituksestasi. Tämä on loistava kirja matkaseuraksi, unelmien toteuttamiseen ja aivan tavallisen arjen piristäjäksi. Hyvää iltaa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana kirja <3 Hyvää iltaa sinullekin :)!

      Poista