23. lokakuuta 2017

Ajatuksia luonnonkosmetiikasta

Tällä hetkellä käyttämästäni kosmetiikasta lähes 100% on luonnonkosmetiikkaa. Muutos ei suinkaan ole tapahtunut yhdessä yössä, vaan vähitellen tässä parin-kolmen vuoden aikana. Suurimpana haasteena olen kokenut meikkien vaihtamisen luonnonmukaisiin tuotteisiin. Matkan varrella on tullut tehtyä aika monta hutiostosta ja tuskin tulevaisuudessakaan näiltä täysin vältytään. Uskon tai oikeastaan tiedän, etten ole ainut, joka on kokenut haastavaksi löytää hyvää ja laadukasta luonnonkosmetiikan meikkivoidetta ja ripsiväriä. Ne kun eivät monesti laadultaan vastaa ihan sitä, mitä itse kosmetiikalta haen. Tällä hetkellä koen kuitenkin, että olen löytänyt todella hyvät tuotteet, joten ihan hetkeen en ole niitä vaihtamassa. En muutenkaan ole sitä tyyppiä, joka hamstraa kymmenen pulloa erilaisia rasvoja, seerumeita, meikkivoiteita ym. kaappeihin, vaan yleensä minulla on vain yhdet käyttöpullot kutakin. Tosin kyllä niitä pulloja silti löytyy useampia kaapin perukoilta.


Miksi sitten suosin luonnonkosmetiikkaa? Kerron tässä lyhyesti ne suurimmat syyt, jonka vuoksi halusin vaihtaa tuotteet luonnollisempiin versioihin. Kaikesta käyttämästämme kosmetiikasta imeytyy tietty prosentuaalinen määrä kehoomme. Emme voi tarkkaan tietää niiden vaikutuksia, mutta itse mieluummin käytän mahdollisimman puhtaita aineita iholleni. Lisäksi kosmetiikkatuotteiden haitalliset kemikaalit huuhtoutuvat veden mukana viemäreihin ja sitä kautta ympäristöön saastuttaen sitä. Nämä ovatkin ehkä suurimmat syyt, miksi liputan luonnonmukaisuuden puolesta. Luonnonkosmetiikkatuotteet ovat eettisiä, sillä niitä ei esimerkiksi testata eläimillä. Geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa vaikuttaa ympäristöön saastuttaen sitä. Synteettisten hajusteiden, öljyjen, rasvojen ja väriaineiden käyttö on kiellettyä, kuten myös silikonit ja mineraaliöljyt (parafiini, vaseliini). Tuotteiden valmistuksessa suositaan nimensä mukaisesti luonnonmukaisia raaka-aineita ja niiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Uhanalaisia kasveja ei saa käyttää luonnonkosmetiikan valmistuksessa. Tässä nyt muutama mielestäni tärkeä pointti. Jos aihealue muuten kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän sivuston kattavan tietopaketin. Teen myöhemmin omat postaukset käyttämistäni rasvoista, meikeistä ja pesuaineista. Tämä on ikäänkuin pohjustus aiheeseen. 


Löytyykö muuten lukijoista muitakin luonnonkosmetiikan käyttäjiä? Mitkä ovat teidän erityisiä suosikkituotteita? Otan mielelläni vinkkejä vastaan !  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti